Invloedrijke vrouwen bespreken hoe je onbevreesd door de zakenwereld navigeert

Vrouwelijk leiderschap heeft aan populariteit gewonnen in het bedrijfsleven. Van bekende namen als Oprah Winfrey en Susan Wojcicki tot startup-oprichters als Katrina Lake en Tracy Lawrence, we horen honderden succesverhalen over krachtige en prominente vrouwen.

Toch worden prominente vrouwen vaak strenger beoordeeld dan hun mannelijke tegenhangers. Victoria Brescoll van de Yale School of Management deed een onderzoek waarin deelnemers een hypothetisch scenario lazen over een politiechef die zich voorbereidde op grote protesten. Volgens één versie van de gebeurtenis liep de demonstratie uit de hand en verzuimde de chef voldoende politiewagens uit te zenden, waardoor 25 mensen gewond raakten.

In deze verhalen was de denkbeeldige politiechef ofwel een man ofwel een vrouw. Wanneer de mannelijke chef in gebreke bleef, daalde zijn effectiviteitscijfer met ongeveer 10%. Deelnemers verlaagden de score van de vrouwelijke chef met 30% wanneer zij dezelfde fout maakte.

Brene Brown, auteur, spreker, pedagoog en podcastpresentator, zegt: “Imperfecties zijn geen zwakheden; het zijn herinneringen dat we hier allemaal samen in zitten.”

Brown is bekend om zijn discussies over schaamte, kwetsbaarheid en leiderschap. Haar aanpak stelt mensen in staat om uit hun schulp te komen, hun tekortkomingen te accepteren, en authentiek te leven.

“De moed hebben om op te staan en gezien te worden terwijl we geen controle hebben over de uitkomst is kwetsbaarheid”, legt Brown uit.

Hoewel kwetsbaar en open zijn eng kan zijn, is het volgens haar uiteindelijk een van de krachtigste dingen die een mens kan doen. De meeste mensen zijn bang om veroordeeld of beschaamd te worden, en deze overtuigingen zijn een van de belangrijkste hindernissen voor succes.

Als krachtige vrouw zul je af en toe een harde uitspraak of passief-agressieve terzijde moeten incasseren. Maar krachtig zijn betekent ook het vermogen om deze uitdagingen te overwinnen en je vooruitgang niet te laten ontsporen.

Hier zijn vier perspectieven van sterke vrouwen over leidinggeven zonder angst om beoordeeld te worden.

Je zakelijke kracht komt van binnenuit.

Natalie Southgate, de oprichtster van Chakradance, biedt vaardigheden voor zelfempowerment. “Kracht komt van binnenuit!” Ik geloof dat we gesocialiseerd zijn om te geloven dat macht van buiten onszelf komt, dat het door anderen gegeven en afgepakt kan worden. Maar na twee decennia eigenaar te zijn geweest van een wereldwijd bedrijf in danstherapie, heb ik me gerealiseerd dat, om succesvol te zijn, we eerst onze eigen innerlijke kracht moeten ontdekken en vertrouwen. We moeten leren om zelfvoorzienend te zijn.” Southgate gelooft dat het tijd is om te stoppen met het zoeken naar goedkeuring en erkenning van anderen. Op deze manier eisen we onze kracht terug.

“We hoeven niet bang te zijn voor oordelen van anderen als we dit daadwerkelijk bereiken.” Hun gedachten hebben niets met ons te maken; ze weerspiegelen een onopgelost intern verhaal of drama. We worden werkelijk gesterkt wanneer we liefdevolle maar sterke grenzen stellen en ons innerlijke helende werk doen. Dit is het moment waarop we klimmen, niet alleen in het bedrijfsleven maar in alle aspecten van het leven.”

Als je een bedrijf begint, vergeet dan je gezin niet.

Brynn Lang, CEO en bedenker van Bad Ass Academy, benadrukt hoe belangrijk het is om familie voorrang te geven boven het ontwikkelen van een succesvol bedrijf. “Intentionele ondernemers creëren bloeiende gezinnen, terwijl drukke ondernemers maar al te vaak gebroken gezinnen creëren.” Intentie staat gelijk aan succes en balans.” Ze heeft de perfecte balans tussen privé en werk ontdekt, en het is nu haar missie om anderen te helpen hetzelfde te doen. “Familietijd moet even nauwgezet beheerd worden als werktijd.” Het is maar al te gemakkelijk om verstrikt te raken in het uitbreiden van je bedrijf en je gezin te vergeten. Dat zal je niet doen. Burn-out en verlies zullen zich voordoen,” voegt Lang toe. “Wees doelgericht, en breng nooit je geloof of je gezin in gevaar.” Dames, laten we het gedurfd, eerlijk en doelbewust maken!”

Gebruik bewijs in je voordeel.

“Het oordeel eindigt wanneer het bewijs begint,” zegt Dr. Dana McGrady over zaken doen vanuit een gezaghebbende positie. We leven in een land waar mensen zich vrij en luid kunnen uitdrukken. Maak gewoon een verschil dat doet als je ze wilt overstemmen.” Dr. McGrady’s boodschap is simpel: Wees een doener, en leg het lawaai het zwijgen op met onwankelbaar vertrouwen, enthousiasme, en toewijding.

“De dagen van leven in ‘defensieve modus’ zijn voorbij. “Aanval is waar de magie is… niet langer je zaak verdedigen of wachten op applaus.” McGrady beweert dat als je maar genoeg impact creëert, de twijfelaars niets negatiefs meer te zeggen zullen hebben. “Je botsing versnelt je kracht.” Je kunt functioneren met een doel van liefde, zelfs als je in een positie van macht bent. Mensen kunnen een oordeel vellen. Ze kunnen je verachten of achter je rug om over je roddelen. Heb ze hoe dan ook lief, en concentreer je op het goede dat je kunt doen. Dan zul je beloond worden voor je goede daden.” McGrady doordrenkt haar werk met “impact, service, emotie en oprechtheid.” “Het is een deel van mijn missie in het leven, en ik ben toegewijd om anderen te helpen om hetzelfde te doen.”

Wees eerlijk tegen jezelf.

De oprichter en CEO van The Ingrid Arna Company, Ingrid Arna, gelooft in de kracht van echtheid en authenticiteit. “De eerste twee jaar heb ik gefaald in coaching. Mijn publiek heeft zich tot mij aangetrokken omdat ik deze realiteit zonder verontschuldiging of schaamte blootleg. Perfectie is een omzet- en verbindingskiller, niet alleen een tijdkiller.” Ze benadrukt de waarde van transparant zijn en leiden met vrouwelijke autoriteit, kwetsbaarheid en helderheid.