Waarom is het zo cruciaal om meisjes en vrouwen mondiger te maken?

Het welzijn en de sociaaleconomische vooruitgang van gezinnen, gemeenschappen en naties zijn afhankelijk van de empowerment van vrouwen.

Vrouwen kunnen hun grootste potentieel realiseren als ze een veilig, tevreden en vruchtbaar leven leiden. het opvoeden van gelukkigere, gezondere kinderen en het bijdragen van hun vaardigheden aan het personeelsbestand. Ze kunnen ook gezonde economieën ondersteunen, samenlevingen vooruithelpen en de hele mensheid ten goede komen.

Onderwijs speelt een grote rol in deze empowerment. Meisjes die een opleiding krijgen, kunnen later zinvol werk nastreven en de economie van hun land een boost geven. Met acht jaar onderwijs hebben ze ook vier keer minder kans om jong te trouwen, wat hen en hun gezinnen gezonder maakt.

Actuele verslagen van de empowerment van vrouwen

Er waren evenveel jongens als vrouwen toen Marie, toen 14, naar school ging. Er zijn echter 19 jongens in haar klas 8, waardoor ze de enige vrouwelijke student is.

“Ik wil ook mijn middelbare school afmaken. Met een vastberaden uitdrukking zegt Marie: “Ik wil laten zien dat meisjes het kunnen. Marie zal het eerste meisje in haar familie zijn dat een diploma krijgt als ze de basisschool afrondt.

Meisjes die hun hele opleiding afmaken, zijn uitzonderlijk in Zuid-Soedan. Slechts 30% van de jongeren die oud genoeg zijn om naar school te gaan, doet dit momenteel vanwege het conflict en de armoede. In Zuid-Soedan voltooit amper één op de zeven vrouwen (18%) het basisonderwijs, wat bijdraagt ​​aan genderongelijkheid.

World Vision onderneemt echter actie om het onderwijs in de buurt van Marie te bevorderen. De basisschool waar Marie naar toe gaat, is door ons opgericht en we geven de leerkrachten middelen en financiële prikkels om daar te werken. Boeken, kleding, pennen en potloden zijn voorzien voor de 700 studenten die op de school zijn ingeschreven.

Tabitha: Bakken om anderen te helpen.

Aroma’s van vers brood, pratende vrouwenstemmen en een zachte gloed die door de ramen flikkert, zijn allemaal te horen. Hier bij de Thusanang Mokhali Bakery in Lesotho is het bakken van de dag al begonnen.

Een van de twee senior groepsleden bij de bakkerij is Tabitha. Ze was een plaatselijke predikant die getuige was geweest van de strijd die haar buren hadden meegemaakt. Vooral de kansen voor jonge mensen baarden haar zorgen.

Terwijl ze begon na te denken over hoe ze haar buurt ten goede kon komen, ontstond gaandeweg de bakkerij. Om de werkgelegenheid te bevorderen, begon Tabitha met het bakken van brood met een andere grootmoeder met de naam Mahlakametsa.

Het stel kreeg dankzij World Vision een bakoven en andere essentiële benodigdheden. Als gevolg daarvan konden ze binnen bakken in plaats van in de inefficiënte vuurplaats die ze zelf hadden gegraven.